logo_bureaudijkhuis


bullet_1

Klanten vertellen

Voor Wim viel het kwartje:

"Na acht jaar bij een onderzoeksinstelling te hebben gewerkt, was ik toe aan nieuwe stap. Ik had zelf de verschillende mogelijke richtingen, en de voor-/nadelen en (on)mogelijkheden daarvan, op een rijtje gezet. Toch wist wat ik niet echt wat ik graag wilde en welke kant ik op wilde gaan. Mijn benadering was nogal rationeel, en in het loopbaantraject ben ik er vooral achter gekomen waar mijn gevoel naar uitgaat. Door de juiste vragen stellen, mee te denken of juist onverwachte richtingen in te slaan heeft Bas Dijkhuis me laten inzien wat ik belangrijk vind in m’n werk en in de balans werk/privé, en waar ik enthousiast van wordt. En dat bleken soms heel andere zaken te zijn dan ik zelf dacht. De opdrachten waar ik thuis mee aan de slag ging leerden mij om ‘out of the box’ te gaan denken, en dat heeft me veel inzicht gegeven. De puzzelstukjes vielen langzamerhand in elkaar, en op een bepaald moment in het coachingstraject viel er echt een kwartje. Ik heb toen besloten als onderzoeker/adviseur voor mezelf te gaan beginnen. Tijdens de loopbaancoaching kwam ik erachter dat dit veel beter bij mij past dan ik aanvankelijk dacht, en daardoor heb ik deze stap durven te zetten. Inmiddels ben ik druk bezig met m’n eigen bedrijfje. Naast allerlei praktische zaken regelen en bijvoorbeeld een website maken, doe ik opdrachten voor m’n vorige werkgever en heb ik een aantal offertetrajecten lopen. De afwisseling in het werk , de flexibiliteit en de nieuwe contacten die ik opdoe geven me veel werkplezier. Ik ben dan ook heel blij met deze stap, die me weer veel energie en voldoening geeft."


Charlottes werkplezier kreeg een flinke boost:

"Na het schrijven van mijn proefschrift had ik behoefte aan een herijking van mijn koers. Welke talenten wil ik verder ontwikkelen? Kan dat binnen het bedrijf waar ik nu werk, en hoe kan dat ergens anders? Bas ging heel methodisch te werk in het loopbaantraject. In drie gesprekken verkenden we waar ik goed in ben en leuk vind, in drie andere gesprekken toekomstwensen en praktische doorvertalingen naar de arbeidsmarkt. Bas kan goed luisteren, stemt zijn toon naadloos af op wie hij voor zich heeft en is een vertrouwenwekkende en stimulerende sparring partner. Met ogenschijnlijk simpele vragen als "waar was je het meest trots op in je werk het afgelopen jaar?" maar ook "wat wilde je worden toen je 10 was?" kwamen we verrassend snel tot de kern van wat ik kan en wil. Bas schuwt diepgang niet, maar is tegelijkertijd sterk gericht op een praktische toepassing. Na 6 gesprekken kon ik op overtuigende wijze vertellen wat mijn sterke kanten zijn en waarin ik me wil ontwikkelen. Ik had een goed idee hoe ik dat binnen mijn huidige werk zou kunnen realiseren, en ik heb handvatten aangereikt gekregen om zelf verder te onderzoeken welke functies in andere bedrijven bij mij zouden passen. Bas heeft er voor gezorgd dat ik weer een duidelijke koers vaar in mijn loopbaan, waardoor mijn werkplezier een flinke boost heeft gekregen."


Remco werd echt aan het denken gezet:

"Ik wilde heel graag ontslag nemen bij mijn huidige werkgever, maar ik wist totaal niet welke richting ik op moest met mijn carrière. Tijdens mijn traject met Bas bleek dat ik veel dingen juist wel wist, alleen was ik niet in staat om te luisteren naar hetgeen diep van binnen gaande was. Bas had dit razendsnel door en schakelde wanneer nodig over van een loopbaanbegeleidingstraject naar een persoonlijkheidsbegeleidingstraject. Bas heeft mij inzicht gegevens in diverse aspecten van mijn persoonlijke én zakelijke leven, waardoor ik mijn denken naar een ander niveau heb gebracht en dit zeg ik zonder al te zweverig over te willen komen. Het is heerlijk om met iemand samen te werken die niet vasthoudt aan standaard procedures, maar die snel dingen doorheeft, op de juiste momenten doorvraagt en je écht aan het denken zet. Enorm bedankt Bas!!"


Hans is weer aan de slag:

"Ik was financieel manager bij een al lang bestaand familiebedrijf. Wegens een zware operatie had ik een half jaar niet kunnen werken. Juist gedurende deze periode ging het bedrijf failliet en kort daarna overgenomen. Er volgde een reorganisatie en omdat de nieuwe directie mij en mijn werk niet kende - ik was pas kort terug na mijn operatie - werd mijn dienstverband beëindigd.Het ontslag greep me nogal aan. Iedere dag zonder baan is er één teveel. Ik was mijn balans kwijt. Daarnaast werden er mij tijdens volgende sollicitatiegesprekken vragen gesteld over mijn rol in het vorige bedrijf die ik niet goed kon beantwoorden (ik wilde mijn ziekteperiode er buiten houden).

Aan Bas de belangrijke taak om me te helpen bij het hervinden van de balans en eigenwaarde die een behoorlijke knauw had gekregen. We hebben samen bepaald waar de aandacht moest liggen tijdens het begeleidingstraject. Het gaf de nodige structuur die ik hard nodig had. We hebben een aantal keren sollicitatiegesprekken geoefend waarbij Bas mij adviezen gaf hoe het verhaal van mijn rol bij de vorige werkgever in alle eerlijkheid te vertellen zonder in de problemen te komen. Samen met de geboden structuur gaf dit mij weer het nodige zelfvertrouwen, nodig bij het zoeken naar een nieuwe job.

Reeds halverwege het traject was onze aanpak al succesvol en vond ik een nieuwe baan. Na nog een baanwissel (tijdens welke ik nog adviezen van Bas kreeg waarmee het contact niet verloren was gegaan) ben ik nu weer werkzaam als financieel eindverantwoordelijke in een mooi en succesvol bedrijf."